Palingrokerij Dries van den Berg heeft in Harderwijk een gloednieuw visrestaurant en palingrokerij gebouwd. Het pronkstuk van het nieuwe vispaleis is het Palingmuseum. Een primeur in Nederland!

In het authentiek ingerichte museum leer je alles over de oorsprong, voortplanting en trek van de paling. Ook de ambachtelijke bereidingswijze komt aan bod. Speciaal hiervoor ontwikkelden wij – samen met XPEX Experience Experts én Dries en Peter van den Berg – een 3D palingrookgame. Het levensgrote spel is prachtig geïntegreerd in de rookkast van de oude palingrokerij. De typische rookgeur krijgen de bezoekers er gratis bij.

“Dries: Oh, oh, oh, de temperatuur is niet op 95 graden geweest.
Die paling is nog hartstikke nat! Die kunnen we zo toch niet aan de klanten serveren!”

Dries speelt zelf de hoofdrol in het spel en neemt de speler als voice-over stap voor stap mee in het bereidingsproces. Het ambachtelijke proces wat normaal gesproken zo’n 3 uur duurt, hebben wij in het spel teruggebracht naar 3 minuten. In drie ‘levels’ dien je een zo mooi mogelijke paling te roken. Als je het verkeerd doet, dan laat de rookmeester dat ook zeker horen en kan het snel ‘game over’ zijn! Het spel is gehaald als alle palingen een mooie goudgele kleur hebben.

“Dries: Dat is een prachtige paling met een hele mooie kleur.
Je hebt met veel liefde de palingen gerookt. Eet smakelijk!”

Het Vispaleis en Palingmuseum zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Kijk voor meer informatie op: driesvandenberg.nl

 

Concept en ruimtelijk ontwerp: XPEX Experience Experts

Game concept en realisatie: MCW / creative agency

Bouw en inrichting: Unbranded

Hardware: Luimes AV