Dr. Jane Goodall is een van ’s werelds meest bekende, gerespecteerde en meest gedreven natuurbeschermer en wetenschapper. We kennen haar allemaal van haar baanbrekende studies van wilde chimpansees in Gombe, Tanzania, die een revolutie teweeg hebben gebracht in ons begrip van de relaties tussen chimpansees en mensen.

De reizende tentoonstelling ‘Becoming Jane – Inspiring a Shared planet’, ontwikkeld door Globe Creative in Hong Kong met de volledige medewerking van het Jane Goodall Institute, is gelanceerd in het Hong Kong Science Museum, waar de tentoonstellingshal is omgetoverd tot een Afrikaanse jungle om de habitat van chimpansees weer te geven.

Bezoekers zijn in staat om hun kennis van chimpansees te verbeteren, inclusief hun unieke verwantschap met mensen, de emoties die worden getoond door hun gezichtsuitdrukkingen, hun vermogen om gereedschappen te maken en gebruiken, en hun zelfmedicatie methoden met behulp van bosbronnen.

Voor deze unieke tentoonstelling heeft MCW een holografische projectie ontwikkeld, waarin we Jane aan het werk zien in haar tent en waar zij de bezoekers toespreekt.

Ook ontwikkelde we een ‘Chimp Gesture Application’ waar de bezoekers kunnen ervaren dat de gebaren en uitdrukkingen van Chimpansees niet helemaal overeenkomen met die van mensen.

De Jungle is ontworpen en gebouwd met papier en karton, waarmee de gehele tentoonstelling zeer milieuvriendelijk is uitgevoerd. En het levert een fantastisch ontwerp!

Met deze tentoonstelling hopen we een bijdrage te leveren aan het bewustzijn over milieubehoud en vooral de jeugd te activeren om bewust om te gaan met onze planeet.

Het was een eer om aan deze tentoonstelling mee te mogen werken!