Van de 4e tot en met de 12e eeuw hebben boeddhistische monniken bijna 1000 tempelgrotten in de rotswanden van Dunhuang geslagen. De grotten zijn prachtig versierd met boeddhistische kunst zoals beelden, sculpturen en muurschilderingen. Om het grote publiek kennis te kunnen laten maken met deze spectaculaire boeddhistische grotkunst heeft het Hong Kong Heritage Museum een speciale tentoonstelling ontwikkeld.

Om een compleet beeld te geven van de unieke locatie en periode waarin Dunhuang is ontstaan, de kunstwerken en het vele werk dat wordt gedaan om alle kunstwerken te digitaliseren, heeft MCW in samenwerking met Globe Creative in Hong Kong de opdracht gekregen om voor de tentoonstelling een grootse introductiefilm te maken.

Een reis over de oude zijderoutes

In de film laten we zien hoe het leven was in de tijd dat de zijderoute nog volop in gebruik was, hoe de grotten zijn gecreëerd, maar ook hoe ze in verval is geraakt rond de 13e eeuw. De prachtige kunstwerken worden groots getoond en kleine details worden uitgelicht.

Voor de productie van de film hebben we gebruik gemaakt van de highres digitale beelden die zijn gemaakt door de Dunhuang Academy, (eigen) nieuwe beelden van de omgeving en animaties.

Speciaal voor deze productie heeft onze componist Martijn de Man een soundtrack geschreven.

Het resultaat: een adembenemende, bijna immersive ervaring die de bezoeker de perfecte mindset geeft om de tentoonstelling te gaan bekijken. De tentoonstelling is te bezoeken van 11 juli 2018 tot 22 oktober 2018.