De spectaculaire escaperoom experience ‘Winscape’ in Parijs is een groot succes. Wekelijks wordt de escape room attractie door honderden spelers gespeeld. Om het herhaalbezoek te vergroten is vorige maand de attractie uitgebreid met een nieuwe thematische spelkamer: The Gravitational Navigation Room.

De science fiction experience met maar liefst 12 gekoppelde kamers vol spanning en avontuur is in 2016 in samenwerking met Jora Vision, Mansveld en Invent Design tot stand gekomen. In de nieuwe kamer worden spelers uitgedaagd om onopgeloste zaken van 6 wetenschappers op te lossen. De zes uitkomsten dienen in de juiste volgorde gevonden te worden, om vervolgens door te kunnen gaan naar de volgende kamer.

Storytelling

De meeslepende ervaring in Winscape is gebaseerd op een science fiction verhaal: De Franse ruimte autoriteiten zijn op zoek naar kandidaten die over een paar jaar deelnemen aan een geheime ruimtemissie. In een space-trainings-faciliteit met 4 verschillende parcours, worden bezoekers uitgedaagd zintuigen, geheugen, logica en fysiek in te zetten voor een zo goed mogelijk resultaat.

MCW zorgde binnen dit unieke project voor het control- en score system, soundscapes en het ontwerp en de ontwikkeling van alle applicaties, films, animaties en interactieve games.

Mission classification: TOP SECRET