In het Hong Kong Science Museum is een unieke tentoonstelling geopend met 120 zeer exclusieve mechanische klokken uit de 18e eeuw van het Palace museum in de Verboden Stad in Beijing. MCW mocht voor deze tentoonstelling een aantal bijzondere multimediaprojecties ontwikkelen.

Sinds de oudheid is veel aandacht besteed aan tijdmetingen met behulp van astrologie. Om de tijd nauwkeuriger te meten, werden verschillende soorten chronografen uitgevonden. Na de introductie door Europese missionarissen naar China tijdens de late Ming en vroege Qing-dynastieën, bleken mechanische klokken de meest betrouwbare en handige tijdbewakers te zijn. De Qing-keizers waren dol op deze klokken. Het paleis verzamelde een groot aantal uurwerken en bewaarde ze als decoraties en meubels.

De tentoonstelling Treasures of Time combineert wetenschap, geschiedenis en kunst en toont 120 prachtige klokken en horloges uit de collectie van het Palace Museum. Verschillende klokken, die pas de afgelopen jaren zijn gerestaureerd, worden voor het eerst buiten het Palace Museum tentoongesteld.

Speciaal voor deze tentoonstelling mocht MCW in samenwerking met Globe Creative uit Hong Kong enkele bijzondere multimedia-experiences maken.

Inside Grandfathers Clock

Met de experience genaamd Inside Grandfather's Clock waan je je als bezoeker aan de binnenkant van een gigantische klok. Je kijkt door de matglazen wijzerplaat naar buiten en plotseling komt er een figuur aan een touw naar beneden bungelen, die de wijzerplaat komt schoonmaken.

The Clockmaker's workshop

The Clockmaker's Workshop is een ruimte waar de bezoeker in een 18e-eeuwse werkplaats staat en door de ramen het  straatbeeld van Londen in de 18e eeuw aan zich voorbij ziet trekken, waarin zich verschillende scenario’s afspelen. Ook laten we in deze workshop een technische tekening van een klok op originele wijze tot leven komen.

MCW was verantwoordelijk voor alle scenario’s, opnamen en special effects voor deze experiences. Alle acteurs zijn in een greenscreen studio gefilmd en in onze special effects studio zijn deze opnamen gemonteerd tot een mooi en effectief geheel.